Sobre nosaltres

Els orígens del Restaurant La Gavina

Els orígens del Restaurant La Gavina es remunten molts anys enrere, concretament a 1930, quan la família de restauradors Ferrer – Espí obren el merendero ‘Costa Azul’. Estava situat en una zona privilegiada de Barcelona, ​​a la Barceloneta, on als restaurants se’ls deien col·loquialment
merenderos.

Des de fa diversos anys, el restaurant es dirigit per la quarta generació d’aquesta família de restauradors, Agustín Seoane, Albert Seoane i Laia Seoane.

Ara, La Gavina ha celebrat els 25 anys consolidat com un referent de la cuina mediterrània i marinera per a tots els barcelonins. Un restaurant de Barcelona, ​​regentat per herència i saber, com un reducte propi i amb segell que parla de l’evolució d’un barri i una ciutat.

nosotros-costa-azul

Antigament, els pescadors tenien petits coberts al davant del mar on guardaven la seva barca, desde que van veure que pel passeig de la platja hi havia molta afluència de barcelonins. Per abastir-, van començar venent algunes begudes per berenar i, algun d’ells, musclos al vapor i sardines a la planxa. Aquesta tendència va ser la que els va propiciar amb el temps el sobrenom de merenderos. Anys més tard van acabar sent restaurants on es podien degustar les millors paelles i els millors peixos de Barcelona.

Conxita Espí, al costat del seu marit Joan, van dirigir el restaurant durant 30 anys. Van prendre el relleu la seva filla María Luisa Espí i el seu marit Agustí Ferrer fins a 1989, quan tots els restaurants de la zona van ser enderrocats per la llei de costes, causant una gran commoció al barri i a la ciutat.

Atès l’afecte que té aquesta família pel barri de la Barceloneta, van buscar una nova ubicació en el propi barri, i la van trobar en els antics Magatzems Generals de Comerç, actualment Palau de Mar, construïts el 1881. El 1992, Espí, Ferrer, seva filla Maria Ferrer i el marit d’aquesta, Ramon Seoane, inauguren el nou Restaurant La Gavina.